Academie

Sinds de oprichting ligt onze focus op trainen, begeleiden en beter maken van individuele spelers.

Waar veel bonden en trainers geloven in een visie waar collectief trainen het belangrijkste is, (een visie die lijnrecht tegenover b.v. Wiel Coerver en Rene Meulensteen staat) weet VTOG deze visies te verenigen en te komen met een alles omvattend leerplan.

De individuele speler maakt het verschil, zonder het collectief uit het oog te verliezen. VTOG leert deze methode aan spelers van 5 tot en met 19 jaar en boekt hier keer op keer succes mee.

Modern voetbal vraagt een complete benadering en een eenduidige visie. VTOG heeft zijn visie vertaald naar een technisch leerplan waarin we samenwerken met de methodiek van VTON. Hierin staat precies omschreven hoe wij onze spelers willen trainen en ontwikkelen. In dit leerplan houden wij rekening met de leeftijd en het talent van ieder individu zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

Het is belangrijk dat uw kind veel succeservaringen heeft waardoor het zelfvertrouwen krijgt maar ook voldoende weerstand zodat hij of zij door kan groeien naar een hoger niveau waarbij de weerstanden steeds groter worden.

Plezier staat voorop bij VTOG. Dit dragen de trainers uit door positieve coaching. Je mag bij VTOG fouten maken, je mag pingelen, je mag je creativiteit tonen. De trainers stimuleren dit zelfs en geven complimenten, ook als een actie een keer niet lukt. Hierdoor zal het vertrouwen van iedere speler groeien en zal hij of zij steeds beter gaan voetballen.

Om heel goed te kunnen voetballen is een uitstekende technische vaardigheid niet voldoende. Het huidige voetbal verlangt multifunctionele spelers die ook beschikken over tactisch inzicht, een goede conditie en een gezonde drive en mentaliteit. De trainingen zijn zeer intensief maar zo ingericht dat er voldoende herstel is om steeds sterker te worden. Om dit te bereiken werkt VTOG met trainers die hierin opgeleid zijn om dit jullie allemaal te leren. De doelstelling is om het maximale rendement uit elke cursist te halen zodat hij of zij met veel plezier de voetbalsport kan beoefenen.

Voetbal Technische Ondersteuning Groesbeek (VTOG) wil tevens haar visie en methode uitdragen bij verenigingen. We doen dit d.m.v. clinics, trainingen op locatie en het verzorgen van cursussen voor de trainers van voetbalverenigingen op elk niveau.